Junior

Junior 2023

11-14 ÅR (FÖDDA 08-11) För att få spela på en golfbana i Sverige behöver man något som kallas för Grönt Kort. Ett Grönt Kort är ungefär som ett körkort i trafiken, något man måste ha för att få köra på vägarna. Likadant är det i golfen, du måste ha ett Grönt Kort för att få spela golf på de stora banorna. Vi har kul på denna kurs, du får lära dig vad golfspelet går ut på och hur du ska uppträda på golfbanan. Den som ska få dig att tycka golf är världens roligaste grej är John, Richard och Stefan.

 

VILKA FÅR VARA MED?
Alla som är mellan 11-14 år kan gå Grönt Kort. Det är bra är om du känner någon som spelar golf som du kan öva med på banan under kursens gång. För övning är det viktigaste om du vill bli en golfare. Det räcker inte bara vara på golfbanan när vi har kurs, utan ska golf bli det roligaste du vet så måste du träna själv också!

JAG ÄR FÖDD 2011 SKA JAG VÄLJA BLÅTT ELLER GRÖNT KORT?
Målet med Grönt Kort är att du själv ska kunna gå ut på banan och spela med dina jämnåriga kompisar. Det är inte många 11-åringar eller yngre som är mogna och har intresset för att göra detta. Vi vill därför styra de flesta som är födda 2011 att gå Blått Kort. Vi tycker egentligen att det är lite för tidigt att ta Grönt Kort vid denna ålder, givetvis finns det undantag, dessa killar och tjejer har ofta ett genuint intresse för golf och får den stöttningen av någon vuxen som följer med dem ut mycket på banan.

När du tar Grönt Kort får du mest nytta av kursen om du spelar på banan mycket samtidigt som kursen. Går du Blått Kort får du också spela på banan men tillsammans med en vuxen, den enda skillnaden är att du inte kan sänka ditt hcp men det är väldigt sällan någon så ung börjar sänka sig och det är ingen brådska med detta tycker vi. Det viktigaste är att hitta rätt nivå för rätt junior och vi tror oftast svaret är Blått Kort.

För att prata klarspråk så vill vi inte ha några juniorer som går Grönt Kort som bara är där en gång i veckan på den träningen och aldrig tränar själv för då klarar man inte ta steget att själv gå ut på banan. För att ta Grönt Kort krävs lite mer engagemang från både de vuxna och junioren själv. Rådfråga gärna med John, Richard eller Stefan om ni är osäkra vad ni ska välja.

HUR GÅR KURSEN TILL?
Vi kommer att träna på alla olika slag som finns, du kommer få slå så långt du kan och träna på att få bollen i hål, vi kommer även att lära ut de viktigaste reglerna och givetvis golfvett, alltså hur man beter sig på banan.

När du har varit och tränat ett par gånger på kursen är det dags att gå ut på banan och spela tillsammans med en fadder, det kan vara din mamma, pappa, morfar, granne eller äldre kompis som har Grönt Kort och är medlem i någon golfklubb. Känner du ingen som spelar golf så fixar klubben någon åt dig att träna med!

VAD ÄR MÅLET MED KURSEN?
Målet är att du ska tycka golf är kul, kanske till och med att du tycker det är världens roligaste grej. Grönt Kort får du när du spelat 9-hål på stora banan med 18 poäng som resultat från Tee 44. På träningarna förbereder vi dig för att du ska klara just detta. Vi vill att du ska bli så duktig under året att du nästa år ska klara att spela på banan helt själv tillsammans med dina kompisar. Det handlar inte bara om att bli en duktig spelare utan att vi ska lära er ta ansvar själva på golfbanan.

LÄGER
Du kommer om du vill att kunna anmäla dig till Midsommarlovsläger och Augustiläger. Läs mer under läger!

SUBVENTION PÅ RANGEBOLLAR
Alla juniorer som är med i Blått Kort, Grönt Kort eller Juniorträningen får möjligheten att ladda sitt bollkort enligt följande: Betala 500:- och få bollar för ett värde av 1500:-.